Kombinat, 8 Mars 2018

Në manifestimin për barazi dhe drejtësi të 8 marsit në Kombinat, aktivistët arritën të shpërndanin dhjetra fletushka për ato pak gra të fasonerive të cilat sot nuk e kishin ditë feste por pune, të diskutonin me qytetarë dhe pensionistë, me burra dhe djem të papunë, bashkë me studentë dhe aktivistë Read more…

Protesta e naftëtarëve

Sot në orën 9 naftëtarët do të mblidhen për të protestuar përpara Prefekturës së Fierit. Pavarësisht detyrimeve ligjore të firmës dhe premtimeve të kryeministrit, qindra naftëtarë janë pa punë prej një muaji, kanë disa paga pa marrë dhe për shumë muaj nuk u janë paguar sigurimet shoqërore. Ata shprehen se, Read more…

Heronjtë e punës kapitaliste

Edhe ky 1 Maj i gjeti punëtorët shqiptarë në kushte të mjerueshme. Sikur të mos mjaftonte mungesa e punës, puna me copa, e stërmundimshme dhe e keqpaguar, punëtorët vazhdojnë vdesin në punë. Të vriten, më saktë. Të vriten nga pronarë që për një fije fitimi më shumë nuk respektojnë kushtet Read more…

Thirrje!

Këtë 1 Maj, në ditën e atyre që prodhojnë gjithçka e në këmbim marrin shtypje e shfrytëzim, Organizata Politike do të mbajë një qëndrim për të kërkuar drejtësi e për të kujtuar qindra punëtorët e rënë në vendin e punës këto vitet e fundit. Nesër, ora 10:00, para Ministrisë së Read more…