Viktima mbetet populli

Kur plasi Gërdeci, Edi Rama shkoi i ra shpatullave të Sali Berishës. Kur plasi Gërdeci, u tha që është një moment vajtimi dhe lutjesh për fatkeqësinë. Për shkaktarët nuk bënte të flisje. Kur plasi Gërdeci nuk duhet të ngriheshin pyetjet se pse ndodhi tragjedia, kush pasurohej nga shfrytëzimi i...

Lironi Xhulia Aliajn!

Shoqja jonë, Xhulia Aliaj, është arrestuar nga policia e shtetit sepse ka shprehur shqetësimin e saj lidhur me pasojat e mundshme nga dëmtimi i depozitave të naftës dhe gazit në Porto Romano. Për shtetin tonë, të paaftë të menaxhojë një situatë emergjence, të papërgjegjshëm për të vepruar si duhet...

Me minatorët

Kompania Albchrome, në pronësi të oligarkut famëkeq Samir Mane, ka pushuar nga puna Elton Debreshin, kryetarin e të sapoformuarës Sindikatë të Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës. Po ashtu, ndaj disa anëtarëve të tjerë të sindikatës janë marrë masa paralajmëruese. Në kundërshtim me Kodin e Punës, i cili u siguron...

Stadiumi Kombëtar “Naim Idrizi”

(I rënë në punë për ndërtimin e stadiumit) Ndodh shpesh që objektet apo sheshet publike marrin emrin e atyre që kanë dhënë një kontribut të vyer, ose duke shkëlqyer profesionalisht, ose duke u sakrifikuar që objekti apo sheshi të jetë aty. Sigurisht që kjo ndodh në një shoqëri të...

Organizimi është e vetmja rrugë!

Sot u shpall Sindikata e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës. Organizimi i punëtorëve me iniciativë të lirë është e vetmja rrugë për të fituar të drejta kolektive në vendin e punës. Larg interesave të partive dhe sindikatave-fantazëm që ekzistojnë për interesa personale dhe interesat e pronarit. Organizimi i parë...

Ndal dhunës shtetërore Astir!

Sot strukturat e një shteti oligarkik kanë nisur shkatërrimin e banesave të qytetarëve të Unazës së Re. Pa pyetur për të drejtën themelore të strehimit dhe e zhytur kokë e këmbë në korrupsion, qeveria e sotme ka vendosur të lërë në mes të rrugës familje të tëra. Nga përdorimi...

“Tirana 2030” – Ngrihen kulla, bien njerëz

“Tirana 2030” quhet plani urbanistik i Edi Ramës dhe Erion Veliajt për kryeqytetin, plan që do të shkatërrojë jo vetëm hapësirat e fundit publike dhe të gjelbra të qytetit, por edhe kujtesën historike të tij, duke sjellë për pasojë një qytet kaotik, pa gjeometri dhe pa sens social. Teatri...